Avon’un 1886’daki kuruluş dönemine ait ilk parfümlerinden biri…
Bu parfümün büyük bir şişesi koleksiyonumun arka tarafında duruyor. Bir süre önce bir ikinci el dükkânından aldım. 1979 yılına ait ve koleksiyonluk, oldukça şık bir şişeye sahip.
Çoğu vintage Avon parfümü gibi bozulmamış. Koku tarzı oldukça retro ve adeta Viktorya dönemini anımsatıyor. Zaten Avon’un ilk kitle pazarına sunulan parfümüydü. Bu yüzden tam anlamıyla bir koleksiyon parçası, adeta bir müze eseri.
beni çocukluğuma götürüyor. Büyükannelerimin ve o dönemdeki diğer hanımefendilerin kokularını hatırlatıyor. Bu yüzden oldukça huzur verici bir koku olarak görüyorum.
Yerel bir takas grubundan eski parfümler aldım ve bu da onların arasındaydı. Şişesi 1979 tarihli. Tenimde pudralı bir gül ve ruj kokusu gibi duruyor. Hiç ağır değil, aksine oldukça nazik ve hafif bir kokuya sahip.
Bunu bir oda kokusu olarak kullanmayı çok isterdim. Ayrıca büyükannelerimin anısına, huzur ve mutluluk hissetmek istediğim zamanlarda da kullanırım.
Bu parfüm Jivago 24K’ye benziyor mu? Burada ve orada bazı yorumlar okudum, benzer bir iz sürdüğümü düşünüyorum.
Test ettiğim şişe, 1979’da yeniden piyasaya sürülen versiyondu, bu parfümün eski formülasyonu değil.
Narenciye, sabunsu aldehitler, potpuri tarzında pembe bir gül notası, pudralı iris ve yoğun beyaz çiçekler içeriyor. Taban notaları ise odunsu. Kokuyu oldukça keskin ve işlevsel bir koku profili olarak buldum.
Chloe EDP ile yapılan karşılaştırmalar beni şaşırtmadı. Ancak Chloe’nin özellikle fiyatına kıyasla çok daha kötü koktuğunu düşünüyorum.